Alune, Semințe, Nuci -> Porumb prajit si sarat

Ambalaj disponibil:
70g    150g    1kg

Valoarea nutritiva p/u 100g:

Lipide: 19g

Protein: 8.77g

Glucide: 65g

Kcal: 484

*A se pastra intr-un loc uscat si racoros la temperaturi cuprinse intre -5Co si +20Co

Pe langa faptul ca este foarte gustos, porumbul dulce are si o serie de beneficii pentru sanatate, iti protejeaza inima, vederea si tine la distanta cancerul de organismul tau.

O portie de porumb dulce asigura si un aport de 57 mg de magneziu, 137 mg de fosfor, 415.8 mg de potasiu, 0,2 mg de mangan, precum si cantitati semnificative de fier, zinc, cupru si seleniu.

Porumbul dulce este o sursa excelenta de acid folic, cunoscut si sub denumirea de vitamina B9. Medicii au decoperit ca un consum regulat al acestui nutrient reduce nivelul homocisteinei din organism, un aminoacid care afecteaza sanatatea vaselor de sange. Odata ce sistemul vascular este atacat, apare si riscul atacului de cord, atacului cerebral sau bolii vasculare periferice. Studiile arata ca aportul zilnic suficient de acid folic reduce riscul declansarii infarctului miocardic cu pana la 10%.

Beta criptoxantina, o substanta furnizata de porumbul dulce si similara antioxidantului beta caroten, este transformata de organism in vitamina A, atunci cand provine din alimente. Un studiu derulat de oamenii de stiinta chinezi a demonstrat ca exista o relatie invers proportionala intre consumul de beta criptoxantina si dezvoltarea cancerului pulmonar. Cu alte cuvinte, cu cat sunt consumate mai multe alimente-surse de criptoxantina, cu atat descreste riscul aparitiei cancerului de plamani.

Nivelurile crescute de tiamina (vitamina B1) din porumbul dulce ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive si la mentinerea sanatatii celulelor cerebrale. Asadar, tiamina este necesara organismului pentru productia de acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru intretinerea randamentului memoriei. De altfel, printre principalii factori asociati cu aparitia bolii Alzheimer, se numara nivelul insuficient de acetilcolina in corp.

Porumbul dulce contine de asemenea antioxidantul zeaxantina, pigmentul care da porumbului culoarea galbena. Consumul acestui antioxidant are un efect protector impotriva bolilor oftalmologice survenite odata cu inaintarea in varsta, asa cum este degenerarea maculara. In plus, acidul folic si beta carotenul din porumbul dulce contribuie si ele la sanatatea vederii.

Porumbul dulce este una dintre cele importante surse de fibre alimentare (100 de grame de porumb zaharat asigura 5% din doza zilnica recomandata), asadar alimentul contribuie la imbunatatirea digestiei si la eliminarea completa a resturilor alimentare de la nivelul colonului.

Nutrientii si substantele naturale continute de porumbul dulce fac ca cereala sa fie recomandata in tratarea mai multor afectiuni, precum litiaza renala, ateroscleroza, ulcerul, gastrita, afectiunile respiratorii, artrita, reumatismul, amigdalita, cistita, infectii diverse, tulburari sexuale sau intoxicatii alimentare