Fructe Uscate -> Ghimbir confiat
Ambalaj disponibil:
70g 150g 1kg
Valoarea nutritiva p/u 100g:
Lipide: 0.39g
Protein: 0.88g
Glucide: 53.1g
Kcal: 294
*A se pastra intr-un loc uscat si racoros la temperaturi cuprinse intre -5Co si +20Co
Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant si stimulant al sistemului digestiv prin cresterea secretiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicand declansarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar si proprietati antivirale si antifungice.
Este cel mai bun remediu natural pentru grea-ta, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.
Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii. Pe de alta parte, inhiba inmultirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociata cu instalarea ulce-rului sau chiar a cancerului de stomac si colon. Extrasele de ghimbir stimuleaza imuni-tatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Si in cancerul de san este indicat consumul de ghimbir, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.
Ghimbirul este considerat un tratament minune pentru diverse afectiuni. A fost studiat si s-a demonstrat ca are efecte spectaculoase asupra sanatatii. In prezent, cercetarile au scos la iveala si anumite proprietati anticancerigene ale ghimbirului. Studiile sunt in derulare si se analizeaza eficienta ghimbirului in tratarea cancerului de colon si ovarian.